Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγγνώμη για το χάος στις πτήσεις ζητάει η Lufthansa

Δεν βλέπει άμεση λύση η αεροπορική εταιρεία, που ακύρωσε 3.100 πτήσεις. Λείπει προσωπικό, πώς επηρεάζει ο πόλεμος στην Ουκρανία τα ταξίδια. Πότε εκτιμά ότι θα υπάρξει κανονικότητα.

Συγγνώμη για το χάος στις πτήσεις ζητάει η Lufthansa

Συγγνώμη για τις ακυρώσεις που ταλαιπωρούν την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία ζήτησε η διοίκηση της Lufthansa, ενώ προειδοποίησε ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον, καθώς οι αερομεταφορείς και τα αεροδρόμια αγωνίζονται να ανοικοδομήσουν τις λειτουργίες τους από την ύφεση της πανδημίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε μια επιστολή που εστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας στους πελάτες, ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης παρουσίασε τα αίτια του χάους, από την έλλειψη προσωπικού μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο αερομεταφορέας είπε ότι η παγκόσμια αεροπορία αγγίζει τα όρια των διαθέσιμων πόρων.

«Μπορούμε μόνο να σας ζητήσουμε συγγνώμη για αυτό», ανέφερε η Lufthansa στη δήλωση. «Τις επόμενες εβδομάδες, καθώς ο αριθμός των επιβατών συνεχίζει να αυξάνεται, είτε πρόκειται για ταξίδια αναψυχής είτε για επαγγελματικούς λόγους, η κατάσταση είναι απίθανο να βελτιωθεί βραχυπρόθεσμα».

Η ναυαρχίδα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας ακύρωσε συνολικά 3.100 πτήσεις, μετά από ένα κύμα λοιμώξεων από τον κορωνοϊό που επιδείνωσε τις ελλείψεις προσωπικού, εντείνοντας το ταξιδιωτικό χάος στην Ευρώπη καθώς ξεκινά η κρίσιμη περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών. Έχοντας εγκαταλείψει χιλιάδες υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια αγωνίζονται να καλύψουν την αυξανόμενη ταξιδιωτική ζήτηση. Η Lufthansa είπε ότι ο κλάδος αγωνίζεται για την επαναπρόσληψη χιλιάδων υπαλλήλων, αν και η κίνηση θα έχει σταθεροποιητική επίπτωση τον ερχόμενο χειμώνα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει περιορίσει τον διαθέσιμο εναέριο χώρο στην Ευρώπη, προκαλώντας «τεράστια σημεία συμφόρησης στους ουρανούς» και πρόσθετες καθυστερήσεις, ανέφερε η Lufthansa. Για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των περιορισμών χωρητικότητας, η Lufthansa ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση χθες ότι επαναφέρει μερικά από τα σούπερ τζάμπο της Airbus A380 που είχαν διακοπεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού, ορισμένες άλλες αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια παλεύουν με εργασιακές διαφορές καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούν υψηλότερους μισθούς για να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής. Οι εργαζόμενοι της Ryanair Holdings πραγματοποίησαν απεργίες σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία το Σαββατοκύριακο. Το προσωπικό του check-in της British Airways απείλησε με απεργίες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v