Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Τρία σενάρια για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δεν βγάζουν νικητή, αλλά βγάζουν σαφή ηττημένο τα τρία σενάρια που προέβλεψε η επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Η εικόνα παραμένει ζοφερή και οι στόχοι του Πούτιν δεν έχουν αλλάξει, είπε.

ΗΠΑ: Τρία σενάρια για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και η εικόνα του πολέμου παραμένει «ζοφερή», εκτίμησε σήμερα η επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Εξακολουθούμε να παρατηρούμε τον πρόεδρο Πούτιν και πιστεύουμε ότι επί της ουσίας έχει τους ίδιους πολιτικούς στόχους που είχε και προηγουμένως, δηλαδή θέλει να πάρει το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας», είπε η Αβρίλ Χέινς, διευθύντρια της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) μιλώντας σε συνέδριο του υπουργείου Εμπορίου.

Σύμφωνα με τη Χέινς, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών βλέπουν τρία πιθανά σενάρια: το πιθανότερο είναι μια μακροχρόνια σύγκρουση στην οποία οι ρωσικές δυνάμεις θα σημειώνουν μόνο μικρά κέρδη, όχι όμως αυτά που επιθυμεί ο Πούτιν.

Τα άλλα δύο σενάρια περιλαμβάνουν: το ένα μια σημαντική ρωσική προέλαση και το δεύτερο μια σταθεροποίηση του μετώπου με μικρά κέρδη για την Ουκρανία, κοντά στη Χερσώνα και σε άλλες περιοχές στα νότια.

«Εν ολίγοις, η εικόνα παραμένει ζοφερή», κατέληξε η Χέινς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v