Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά σε 4 μήνες αναπτύχθηκε η κινεζική μεταποίηση τον Ιούνη

Το αποτέλεσμα του δείκτη ΡΜΙ υποδηλώνει ότι ο μεταποιητικός τομέας ανακάμπτει αργά από την ύφεση που προκλήθηκε από τα εκτεταμένα lockdown που επιβλήθηκαν για την εξάλειψη της Covid-19 στη χώρα τους προηγούμενους δύο μήνες.

Πρώτη φορά σε 4 μήνες αναπτύχθηκε η κινεζική μεταποίηση τον Ιούνη

Μικρή επέκτασε σημείωσε ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν επίσημα στοιχεία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της στατιστικής υπηρεσίας έφτασε στο 50,2 τον Ιούνιο, λίγο πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση. Η ανάγνωση ήταν σε γενικές γραμμές σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Το αποτέλεσμα υποδηλώνει ότι ο μεταποιητικός τομέας ανακάμπτει αργά από την ύφεση που προκλήθηκε από τα εκτεταμένα lockdown που επιβλήθηκαν για την εξάλειψη της Covid-19 στη χώρα τους προηγούμενους δύο μήνες. Ήταν το πρώτο θετικό σε τέσσερις μήνες.

Ενώ η οικονομική ύφεση έδειξε ενδεικτικά σημάδια επιβράδυνσης τον Μάιο καθώς χαλάρωσαν ορισμένα lockdown, η μέτρηση του PMI του Ιουνίου είναι το πρώτο σημαντικό σημάδι ότι οι οικονομικές συνθήκες άρχισαν να βελτιώνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v