Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοκολάτα με... σαλμονέλα παρήγαγε μεγάλο εργοστάσιο στο Βέλγιο

Σε αναστολή μέχρι νεωτέρας τέθηκαν οι σχετικές εργασίες σε μονάδα του ομίλου Barry Callebaut. Η εταιρεία παρείχε προμήθειες για 73 επιχειρήσεις που παρασκευάζουν είδη ζαχαροπλαστικής. Οι 72 επιβεβαίωσαν ότι διέκοψαν έγκαιρα τις παραδόσεις.

Σοκολάτα με... σαλμονέλα παρήγαγε μεγάλο εργοστάσιο στο Βέλγιο

Η παραγωγή σταμάτησε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο, που διευθύνει ο ελβετικός όμιλος Barry Callebaut στο Wieze του Βελγίου, μετά τον εντοπισμό μολύνσεων από σαλμονέλα.

Η εταιρεία παράγει υγρή σοκολάτα για 73 επιχειρήσεις που παρασκευάζουν είδη ζαχαροπλαστικής. Παρόλα αυτά εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι οι 72 από τους 73 πελάτες της επιβεβαίωσαν ότι διέκοψαν έγκαιρα τις παραδόσεις της δυνητικά μολυσμένης σοκολάτας, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής αναφορές για έκθεση καταναλωτών σε σοκολάτα μολυσμένη με σαλμονέλα.

«Όλα τα προϊόντα που κατασκευάστηκαν μετά τη δοκιμή έχουν μπλοκαριστεί», είπε ο εκπρόσωπος. «Ο Barry Callebaut επικοινωνεί αυτήν τη στιγμή με όλους τους πελάτες που μπορεί να έχουν λάβει μολυσμένα προϊόντα. Η παραγωγή σοκολάτας στο Wieze παραμένει σε αναστολή μέχρι νεοτέρας».

Το εργοστάσιο δεν παράγει σοκολάτες που πωλούνται απευθείας στους καταναλωτές και η εταιρεία δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει ότι τυχόν μολυσμένα προϊόντα που κατασκευάζονται από πελάτες έχουν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v