Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SAS: Σε κίνδυνο το μέλλον της αεροπορικής, απεργούν οι πιλότοι

Μια απεργία θα μπορούσε να κοστίσει 9 εκατ. δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας υποχώρησε περισσότερο από 12% στη Στοκχόλμη, πριν μαζέψει την πτώση σε 5%.

SAS: Σε κίνδυνο το μέλλον της αεροπορικής, απεργούν οι πιλότοι

«Καταστροφική» απεργία αντιμετωπίζει η SAS, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με περίπου 1.000 μέλη του πληρώματος του πιλοτηρίου, τα οποία πιέζουν για μια βελτιωμένη συμφωνία αμοιβών, παρά το γεγονός ότι ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών αναζητά οικονομική σωτηρία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το συνδικάτο πιλότων του αερομεταφορέα είπε ότι οι απεργίες θα ξεκινήσουν αμέσως, σύμφωνα με δήλωση που έγινε τη Δευτέρα. Η μετοχή της SAS υποχώρησε περισσότερο από 12% στη Στοκχόλμη, πριν μαζέψει την πτώση σε 5%. Στη SAS, μια απεργία θα μπορούσε να κοστίσει 9 εκατ. δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Sydbank.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Anko van der Werff, ο οποίος εργάζεται για να εξασφαλίσει ένα πακέτο βοήθειας 3 δισ. δολαρίων, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες το συντομότερο δυνατό. Προειδοποίησε ότι οι επιλογές για την εύρεση εναλλακτικών πτήσεων θα είναι «πολύ περιορισμένες» και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να λάβουν επιστροφές χρημάτων ή να κάνουν κράτηση για μεταγενέστερη ημερομηνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v