Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουλάρουν τις «τσέπες» του Πούτιν Κίνα και Ινδία, ενεργειακό σπριντ

Οι υψηλότερες τιμές ενέργειας παγκοσμίως περιορίζουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Ευρώπης να τιμωρήσουν τον Ρώσο πρόεδρο για την εισβολή του στην Ουκρανία. Είσπραξη 24 δισ. δολαρίων έκανε η Ρωσία σε ένα τρίμηνο από Κίνα και Ινδία.

Φουλάρουν τις «τσέπες» του Πούτιν Κίνα και Ινδία, ενεργειακό σπριντ

Η Ρωσία έχει εισπράξει 24 δισ. δολάρια από την πώληση ενέργειας στην Κίνα και την Ινδία μέσα σε μόλις τρεις μήνες μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, δείχνοντας πώς οι υψηλότερες παγκόσμιες τιμές περιορίζουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Ευρώπης να τιμωρήσουν τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Κίνα δαπάνησε 18,9 δισ. δολάρια για ρωσικό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα το τρίμηνο έως το τέλος Μαΐου, σχεδόν διπλάσιο από το ποσό που είχε δαπανήσει έναν χρόνο νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, η Ινδία ξόδεψε 5,1 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο, πέντε φορές περισσότερα σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Πρόκειται για επιπλέον 13 δισ. δολάρια σε έσοδα και από τις δύο χώρες σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες του 2021.

Στη Γερμανία οι εισαγωγές από τη Ρωσία έφτασαν στο πιο υψηλό σημείο από το 2014 λόγω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας. Οι κυλιόμενες εισαγωγές 12 μηνών από τη Ρωσία αυξήθηκαν στα 39 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Απριλίου παρά τις κυρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v