Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Knot: Πολύ πιθανές οι αυξήσεις επιτοκίων ενώ η ανάπτυξη επιβραδύνεται

«Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα θέλατε να τονώσετε την οικονομία, αλλά ταυτόχρονα να μειώσετε τον πληθωρισμό», είπε το μέλος του Διοκητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. «Δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να κάνουμε μια επιλογή».

Knot: Πολύ πιθανές οι αυξήσεις επιτοκίων ενώ η ανάπτυξη επιβραδύνεται

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Klaas Knot δήλωσε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων πιθανότατα θα συμπέσουν με ηπιότερη οικονομική επέκταση στην ευρωζώνη.

«Μπορεί κάλλιστα, την ώρα που η οικονομία επιβραδύνεται τους επόμενους μήνες και τα επόμενα τρίμηνα, να αυξήσουμε τα επιτόκια», είπε ο Knot, μια από τις πιο σκληρές φωνές στο Διοικητικό Συμβούλιο. «Είναι πολύ πιθανό».

Η ανάπτυξη αποδυναμώνεται λόγω του αρνητικού σοκ προσφοράς που προέκυψε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Knot, ο οποίος μίλησε σε ολλανδικό talk show.

«Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα θέλατε να τονώσετε την οικονομία αλλά ταυτόχρονα να μειώσετε τον πληθωρισμό», είπε. «Δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να κάνουμε μια επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση η εντολή μας είναι πολύ σαφής -- πρέπει να επιλέξουμε τη μείωση του πληθωρισμού».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v