Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Καταστροφικές για την Ευρώπη οι κυρώσεις κατά Ρωσίας

Το οικονομικό blitzkrieg κατά της Ρωσίας απέτυχε διαμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος. Κάλεσε τις ρωσικές εταιρείες να είναι προετοιμασμένες για επιβολή εμπάργκο στο αργό.

Πούτιν: Καταστροφικές για την Ευρώπη οι κυρώσεις κατά Ρωσίας

H επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές αυξήσεις τιμών στις αγορές ενέργειας, πλήττοντας τα νοικοκυριά στην Ευρώπη, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Όπως τόνισε, οι προσπάθειες να διακοπεί η εξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια οδηγούν σε αυξήσεις τιμών στο φυσικό αέριο στις ευρωπαϊκές χώρες. 

«Όλα αυτά δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκαλούν πολύ μεγαλύτερη βλάβη σε εκείνες τις χώρες που τις επιβάλλουν. Περαιτέρω χρήση των κυρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο σοβαρές, χωρίς υπερβολή ακόμα και καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια αγορά ενέργειας» προειδοποίησε ο Πούτιν. 

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι οι ρωσικές εταιρείες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για την επιβολή εμπάργο στο πετρέλαιο από την Ευρώπη. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, παραδέχτηκε ότι το οικονομικό blitzkrieg κατά της Ρωσίας απέτυχε αλλά έχει προκαλέσει ζημιά. 

Όσον αφορά την πρόσφατη πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου, ο Πούτιν υποστήριξε ότι οφείλονται στις εκτιμήσεις για επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v