Τελεσίγραφο Ρωσίας σε ΕΕ και Λιθουανία για το Καλίνινγκραντ

«Σκληρά μέτρα» αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η απρόσκοπτη εμπορική διασύνδεση με τον θύλακα της Βαλτικής προανήγγειλε η Μόσχα.

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε ΕΕ και Λιθουανία για το Καλίνινγκραντ

Προειδοποίηση προς τη Λιθουανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα λάβει «σκληρά μέτρα» εναντίον τους εάν δεν αποκατασταθεί η διαμετακόμιση εμπορευμάτων από και προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ απηύθυνε σήμερα Παρασκευή η Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters.

«Εάν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί τις επόμενες μέρες, τότε η Ρωσία θα λάβει σκληρά μέτρα κατά της Λιθουανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Το ζήτημα άργησε να επιλυθεί», πρόσθεσε.

Όπως είπε ακόμη, στο πλαίσιο εν εξελίξει συζητήσεων που διεξάγει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών με τη Λιθουανία και την Ε.Ε. έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυθεί στο κοντινό μέλλον. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν. 

Υπενθυμίζεται ότι η Λιθουανία, το έδαφος της οποίας βρίσκεται ανάμεσα στη μητροπολιτική Ρωσία και τον θύλακα Καλίνινγκραντ στη Βαλτική, απαγόρευσε την μέσω της επικράτειάς της μεταφορά εμπορευμάτων που υπόκεινται σε ευρωπαϊκές κυρώσεις από και προς τον θύλακα της Βαλτικής, κάτι που η Ρωσία έχει δεσμευτεί να μην αφήσει ατιμώρητο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v