Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αντίποινα» ΗΠΑ σε Ουγγαρία για το μπλόκο στον παγκόσμιο εταιρικό φόρο

Στον τερματισμό διμερούς φορολογικής συνθήκης με την Ουγγαρία θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τη στάση της Βουδαπέστης στην εφαρμογή ενός ελάχιστου παγκόσμιου εταιρικού φόρου.

«Αντίποινα» ΗΠΑ σε Ουγγαρία για το μπλόκο στον παγκόσμιο εταιρικό φόρο

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα τερματίσει φορολογική συνθήκη που υπέγραψε το 1979 με την Ουγγαρία μετά την απόφαση της Βουδαπέστης να μπλοκάρει την εφαρμογή του νέου παγκόσμιου ελάχιστου φόρου 15% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ότι η Ουγγαρία μείωσε τον εταιρικό φόρο κάτω από το 9% η φορολογική συνθήκη ευνοεί μόνο την Ουγγαρία. 

«Τα οφέλη δεν είναι πλέον αμοιβαία, με σημαντικές απώλειες πιθανών εσόδων από τις ΗΠΑ και ελάχιστα ανταλλάγματα για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και για αμερικανικές επενδύσεις στην Ουγγαρία» πρόσθεσε. 

«Η Ουγγαρία κατέστησε τις μακροχρόνιες ανησυχίες των ΗΠΑ για τη φορολογική συνθήκη του 1979 χειρότερες με το μπλοκάρισμα της οδηγίας της Ε.Ε. για την εφαρμογή ενός ελάχιστου εταιρικού φόρου σε παγκόσμιο επίπεδο» πρόσθεσε ο αξιωματούχος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v