Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Big Tech να αναλάβει το κόστος των νέων τεχνολογιών, ζητούν εταιρείες τηλεφωνίας

Στενάζουν υπό το βάρος των αναγκαίων επενδύσεων σε υποδομές που απαιτεί η «διασυνδεδεμένη» σύγχρονη ζωή. Θα χρειαστούν 15 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη. Τι ζητούν από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Η Big Tech να αναλάβει το κόστος των νέων τεχνολογιών, ζητούν εταιρείες τηλεφωνίας

Με όπλο την τεράστια αύξηση της επισκεψιμότητας στο Διαδίκτυο, η πεντάδα της Big Tech «αναγκάζει» τις εταιρείες τηλεφωνίας να επενδύουν μεγάλα ποσά στη βελτίωση των δικτύων, ενώ η ίδια δεν συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους, δήλωσε η Κριστέλ Αϊντεμάν, διευθύνουσα σύμβουλος της γαλλικής Orange, πρώην France Télécom, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Είμαστε καταδικασμένοι να επενδύουμε σε υποδομές», τόνισε η Αϊντεμάν στο πλαίσιο του συνεδρίου «Recontres Economiques» στο Aix-en-Provence της Γαλλίας. Και πρόσθεσε ότι η κίνηση του δικτύου αναμένεται να «πολλαπλασιαστεί κατά τρεις ή πέντε» φορές τα επόμενα έξι χρόνια.

Αυτή η τεράστια ανάπτυξη «αιχμαλωτίζεται ουσιαστικά από λίγους παίκτες, τους μεγάλους παρόχους περιεχομένου, πέντε παίκτες που μας αναγκάζουν να επενδύσουμε», είπε.

Χωρίς να κατονομάσει την πεντάδα Netflix, Amazon, Meta, Google και Microsoft, η Αϊντεμάν είπε ότι μελλοντική πρόκληση θα ήταν η «συνεργασία» με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που «επιβάλλουν ορισμένες συμπεριφορές» στους χρήστες τους.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο Ραμόν Φερναντέζ, οικονομικός διευθυντής της Orange, πρόσθεσε ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες «μετά βίας συμμετέχουν στην ανάπτυξη της υποδομής» όταν, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα απαιτηθούν περίπου «15 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετης επένδυσης για την απορρόφηση της αύξησης στη χρήση» στην Ευρώπη.

Η ΕΕ την άνοιξη άρχισε να αξιολογεί εάν οι μεγάλες εταιρείες διαδικτύου θα πρέπει να μοιραστούν το κόστος της δημιουργίας υποδομής 5G. «Αυτός ο αγώνας», προκειμένου να τους κάνει να πληρώσουν ένα δίκαιο μερίδιο, «θα είναι δύσκολος αλλά υπαρξιακός», είπε ο Φερναντέζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v