Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για τηλεργασία

Εκπλήξεις περιλαμβάνει η λίστα που κατάρτισε η εταιρεία λογισμικού κυβερνοασφάλειας NordLayer. Οι εξωτικές τοποθεσίες δεν περιλαμβάνονται στις πρώτες επιλογές...

Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για τηλεργασία

Οσον αφορά την επιλογή των καλύτερων προορισμών για να εργάζεται κάποιος εξ αποστάσεως, μπορεί να έρχονται στο μυαλό μας πιο τροπικές τοποθεσίες χαμηλού κόστους, όπως το Μπαλί ή η Μπανγκόκ. Στην πραγματικότητα όμως κυριαρχούν οι ευρωπαϊκές χώρες.

Οπως σημειώνει δημοσίευμα του Bloomberg, η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα στην κατάταξη με τις καλύτερες χώρες για τηλεργασία, ακολουθούμενη από τη Δανία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού κυβερνοασφάλειας NordLayer. Οι ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν το υπόλοιπο του top 10, εκτός από τη Σιγκαπούρη που κατατάσσεται ένατη.

Η κατάταξη 66 χωρών βασίζεται σε τέσσερα βασικά κριτήρια: Κυβερνοασφάλεια, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης και της επάρκειας αγγλικών, ψηφιακή και φυσική υποδομή και απόκριση στην Covid-19. Η «λιγότερο ιδανική» χώρα για εξ αποστάσεως εργασία είναι η Αλγερία, όπως ενημέρωσε η εταιρεία.

Για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, οι ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα οι μικρότερες όπως η Λιθουανία, η Εσθονία και η Σλοβακία είναι πιο ασφαλείς, σύμφωνα με το NordLayer.

Όσον αφορά την ψηφιακή προσβασιμότητα, η Νότια Κορέα, η οποία κατατάσσεται στην 11η θέση συνολικά, έχει το ταχύτερο διαδίκτυο, ενώ το Ισραήλ που βρίσκεται στην 37η θέση έχει το πιο προσιτό οικονομικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v