Στο 11,3% ο πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ τον Ιούνιο

Το αποτέλεσμα ήταν υψηλότερο από το αναμενόμενο. Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων συστατικών τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός χονδρικής διαμορφώθηκε στο 0,4% μηνιαίως και στο 8,2% ετησίως. Σε υψηλό Νοεμβρίου οι νέοι άνεργοι.

Στο 11,3% ο πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ τον Ιούνιο

Περισσότερο από το αναμένομενο αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις συνέχισαν να αντιμετωπίζουν ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις πριν από την πιο πρόσφατη μείωση του κόστους των βασικών εμπορευμάτων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 11,3% από τον Ιούνιο του περασμένου έτους και 1,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Δημοσκόπηση του πρακτορείου προέβλεπε ετήσια μέτρηση 10,7% και μηνιαία 0,8%.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων συστατικών τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός χονδρικής διαμορφώθηκε στο 0,4% μηνιαίως και στο 8,2% ετησίως.

Στο πιο υψηλό από τον Νοέμβριο οι νέοι άνεργοι 

Κατά 9.000 αυξήθηκαν οι νέοι άνεργοι στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουλίου, φτάνοντας στις 244.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας -είναι το πιο υψηλό σημείο από τον Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν 235.000.

Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων κινήθηκε ανοδικά κατά 3.250 αιτήσεις, στις 235.750 από 232.500 μία εβδομάδα πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v