Μειωμένα κέρδη για τη Wells Fargo το δεύτερο τρίμηνο

Η τράπεζα κράτησε στην άκρη περισσότερα χρήματα για να καλύψει δάνεια που θα μπορούσαν να κοκκινίσουν, εάν η ανάκαμψη της πανδημίας στις ΗΠΑ δώσει τη θέση της σε ύφεση. Πτώση και για τη BlackRock.

Μειωμένα κέρδη για τη Wells Fargo το δεύτερο τρίμηνο

Πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανέφερε η Wells Fargo & Co την Παρασκευή, καθώς η τράπεζα κράτησε στην άκρη περισσότερα χρήματα για να καλύψει δάνεια που θα μπορούσαν να κοκκινίσουν, εάν η ανάκαμψη της πανδημίας στις ΗΠΑ δώσει τη θέση της σε ύφεση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε κέρδη 3,1 δισ. δολαρίων ή 74 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τα 6 δισ. δολάρια ή $1,38 ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 80 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με την εκτίμηση της IBES της Refinitiv.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock, δημοσίευσε επίσης την Παρασκευή ότι τα κέρδη ανά μετοχή της για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 21%, στα 7,06 δολάρια, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2021. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v