Πτώση στα κέρδη των Citigroup, Wells Fargo, BlackRock το Q2

Οι αμερικανικές τράπεζες αυξάνουν τα χρήματα που κρατούν στην άκρη για δυνητικά κόκκινα δάνεια, εάν η ανάκαμψη από την πανδημία στις ΗΠΑ δώσει τη θέση της σε ύφεση.

Πτώση στα κέρδη των Citigroup, Wells Fargo, BlackRock το Q2

Πτώση 27% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου κατέγραψε η Citigroup όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα αποθέματα για δυνητικά κόκκινα δάνεια και η επενδυτική τραπεζική δέχτηκε χτύπημα από την επιβράδυνση του dealmaking.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα κέρδη υποχώρησαν στα 4,5 δισ. δολάρια ή $2,19 ανά μετοχή το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, από 6,2 δισ. δολάρια ή $2,85 ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,6 δισ. δολάρια.

Μειωμένα κέρδη για τη Wells Fargo και την BlackRock

Πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανέφερε η Wells Fargo & Co την Παρασκευή, καθώς η τράπεζα κράτησε στην άκρη περισσότερα χρήματα για να καλύψει δάνεια που θα μπορούσαν να κοκκινίσουν, εάν η ανάκαμψη της πανδημίας στις ΗΠΑ δώσει τη θέση της σε ύφεση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε κέρδη 3,1 δισ. δολαρίων ή 74 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τα 6 δισ. δολάρια ή $1,38 ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 80 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με την εκτίμηση της IBES της Refinitiv.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock, δημοσίευσε επίσης την Παρασκευή ότι τα κέρδη ανά μετοχή της για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 21%, στα 7,06 δολάρια, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2021. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v