Δύο κρίσιμες ημέρες για τις ευρωαγορές με υπογραφή Ντράγκι

Μία μόλις ημέρα πριν την πρώτη αύξηση επιτοκίων της τελευταίας δεκαετίας από την ΕΚΤ, οι αγορές ποντάρουν κατά των ιταλικών ομολόγων. Η Jefferies βλέπει τουλάχιστον 50% πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία.

Δύο κρίσιμες ημέρες για τις ευρωαγορές με υπογραφή Ντράγκι

Οι αγορές της Ευρώπης προετοιμάζονται για άλλη μια περίοδο αστάθειας, εάν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ακολουθήσει τη δέσμευσή του να παραιτηθεί σήμερα Τετάρτη, μόλις μία ημέρα πριν η περιοχή αντιμετωπίσει την πρώτη αύξηση στο κόστος δανεισμού της τελευταίας δεκαετίας.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, για την Jefferies και την Pictet Wealth Management ήρθε η ώρα να στοιχηματίσουμε ενάντια στα ιταλικά ομόλογα. Η Jefferies βλέπει τουλάχιστον 50% πιθανότητες για πρόωρες εκλογές, καθώς ο Ντράγκι δεν φαίνεται πρόθυμος να συνεχίσει τις εσωτερικές διαμάχες στον συνασπισμό του, ακόμα κι αν κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης και παραμείνει προς το παρόν.

«Εάν φύγει ο Ντράγκι, θα δούμε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αγορές, ειδικά στα spreads», δήλωσε ο Cesar Perez Ruiz, επικεφαλής επενδύσεων στην Pictet Wealth Management. «Είμαστε ακόμα αρνητικοί στα ομόλογα της περιφέρειας».

Σήμερα το πρωί αναμένεται η ομιλία του Ιταλού πρωθυπουργού στη Γερουσία. Με την ομιλία του αυτή, ο Ντράγκι αναμένεται να κάνει γνωστό αν εννοεί να παραμείνει στην πρωθυπουργία ή να παραιτηθεί οριστικά. Γύρω στις 11, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των διάφορων εκπροσώπων των κομμάτων.

Στις 6:30 το απόγευμα τοπική ώρα, πάντα στη Γερουσία, θα ξεκινήσει η διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, γύρω στις 7:30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v