Ιταλία: Απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα και Πέντε Αστέρια

Ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια εκλογών στην Ιταλία καθώς τρία από τα κόμματα που συμμετείχαν στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μάριο Ντράγκι θα δεν λάβουν μέρος στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Ιταλία: Απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα και Πέντε Αστέρια

Η Φόρτσα Ιτάλια και η Λέγκα δεν θα λάβουν μέρος στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι στη Γερουσία, ανέφεραν σύμφωνα με το Reuters γερουσιαστές από τα δύο κεντροδεξιά κόμματα την Τετάρτη. 

Η κεντροδεξιά είχε προτείνει την οικοδόμηση ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Ντράγκι  χωρίς τη συμμετοχή του Κινήματος των Πέντε Αστέρων

Aπό την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης θα απέχει και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. 

Η αποχή των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Ντράγκι ανοίγει τον δρόμο για τη διενέργεια εκλογών στη γειτονική χώρα.

Κατά την δευτερολογία του στη Γερουσία της Ρώμης ο Ιταλός πρωθυπουργός ήταν σύντομος και εμφανώς εκνευρισμένος.

«Ευχαριστώ όσους στήριξαν την κυβέρνησή μας. Η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική, την σέβομαι και την αναγνωρίζω, δεν ζήτησα πλήρεις εξουσίες, ζήτησα τη στήριξη του κοινοβουλίου. Είπα ότι ξεκινήσαμε διάλογο για τον κατώτατο μισθό και θα τον συνεχίσουμε με συνδικάτα και επιχειρηματίες. Όσο για το επίδομα ανεργίας, θεωρώ ότι είναι κάτι το θετικό, αλλά όταν δεν λειτουργεί αποδοτικά, είναι αρνητικό. Ζητώ να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, βάσει της πρότασης του γερουσιαστή Πιερφερντινάντο Καζίνι, η οποία προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v