Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Αmazon επεκτείνεται στον κλάδο της υγείας με ντιλ $3,9 δισ.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζει να επενδύει στην ενίσχυση της παρουσίας του στον τομέα της υγείας. Με premium πάνω από 75% το ντιλ. Ράλι 66% για τη μετοχή της One Medical.

H Αmazon επεκτείνεται στον κλάδο της υγείας με ντιλ $3,9 δισ.

Η Amazon κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της One Medical έναντι $3,9 δισ.

Με την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πρωτοβάθμιας φροντίδας o κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου πραγματοποιεί το μεγαλύτερο βήμα σε έναν κλάδο που αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο της αμερικανικής οικονομίας. 

Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ θα καταβάλλει στους μετόχους της One Medical 18 δολάρια ανά μετοχή, ένα premium πάνω από 75% σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης. 

Η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο εκτοξεύτηκε ώς και 66% την Πέμπτη. 

Η εξαγορά αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της Amazon να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στον κλάδο της υγείας. Η One Medical προσφέρει ένα συνδρομητικό μοντέλο όπου οι χρήστες πληρώνουν ένα μηνιαίο ποσό για να έχουν πρόσβαση σε γιατρούς. 

«Πιστεύουμε ότι η υγειονομική περίθαλψη είναι ψηλά στη λίστα των εμπειρίων που χρειάζονται επανεφεύρεση» δήλωσε σε ανακοίνωση η Νιλ Λίντσεϊ, αντιπρόεδρος της Amazon Health Services. «Λατρεύουμε να επενδύουμε για να κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι εύκολο ευκολότερο και θέλουμε να είμαστε μία από τις επιχειρήσεις που θα βοηθήσει να βελτιωθεί δραματικά η εμπειρία της υγειονομικής περίθαλψης τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ντιλ που ανακοινώθηκε την Πέμπτη θα επιτρέψει στην Amazon να αναπτύξει σχέσεις με εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς και με τους εργοδότες τους καθώς και με κλινικές σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. 

Yπενθυμίζεται ότι η Amazon λάνσαρε διαδικτυακό φαρμακείο το 2020 προσφέροντας συνταγογραφούμενα φάρμακα σε χαμηλότερες τιμές. Δύο χρόνια νωρίτερα, είχε εξαγοράσει την PillPack, ένα ταχυδρομικό φαρμακείο το οποίο πακετάρει και παραδίδει φάρμακα ταχυδρομικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v