Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs-UBS: Η χειρότερη χρονιά από το 2008 για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Ο Stoxx 600 αναμένεται να ολοκληρώσει τη χρονιά στις 444 μονάδες, σύμφωνα με μηνιαία έρευνα. Ψαλίδι στους στόχους εν μέσω ενεργειακής κρίσης και φόβων για ύφεση.

Goldman Sachs-UBS: Η χειρότερη χρονιά από το 2008 για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Οι στρατηγικοί αναλυτές έχουν μειώσει τους στόχους τους για τις ευρωπαϊκές μετοχές στα τέλη της χρονιάς, με την Goldman Sachs και τη UBS να αναμένουν τώρα τη χειρότερη χρονιά από το 2008.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης Stoxx Europe 600 θα κλείσει το 2022 στις 444 μονάδες, σημειώνοντας ετήσια πτώση 9,1% και τη χειρότερη ετήσια επίδοση από το 2018, σύμφωνα με τον μέσο όρο 16 εκτιμήσεων στη μηνιαία έρευνα του Bloomberg. Οι στόχοι των πιο απαισιόδοξων αναλυτών στρατηγικής δείχνουν τη χειρότερη απόδοση από την πτώση 46% κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ενώ ο στόχος των 444 μονάδων συνεπάγεται 5% άνοδο από το κλείσιμο της Τετάρτης, η πιθανότητα ισχυρής ανάκαμψης στο δεύτερο εξάμηνο εξασθενεί, με τους αναλυτές στρατηγικής να μειώνουν τις εκτιμήσεις κατά 23 μονάδες από την αρκετά αισιόδοξη έρευνα του περασμένου μήνα. Η ενεργειακή κρίση, οι ανησυχίες για τις ροές αερίου, οι αυξήσεις επιτοκίων και οι φόβοι για επικείμενη ύφεση ενισχύουν τις προκλήσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v