Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ερντογάν καλεί Κίεβο και Μόσχα να σεβαστούν τη συμφωνία για τα σιτηρά

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα στον Ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεκσάντερ Κουμπράκοφ ότι είναι σημαντικό η πρώτη αποστολή σιτηρών να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο Ερντογάν καλεί Κίεβο και Μόσχα να σεβαστούν τη συμφωνία για τα σιτηρά

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία αναμένει το Κίεβο και η Μόσχα να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους όπως ορίζει η συμφωνία που υπέγραψαν για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών. 

«Αναμένουμε ότι θα ενστερνιστούν τη συμφωνία που υπέγραψαν και θα δράσουν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν» τόνισε στο τουρκικό κανάλι TRT Haber. 

Eν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα στον Ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεκσάντερ Κουμπράκοφ ότι είναι σημαντικό η πρώτη αποστολή σιτηρών στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, να γίνει το συντομότερο δυνατό, ανακοίνωσε το υπουργείο του.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο αναφέρει ότι ο Ακάρ χαιρέτισε μια δήλωση ότι το Κίεβο ελπίζει να αρχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ελπίζει να κάνει ό,τι πρέπει στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο Ακάρ, που συζήτησε για τη συμφωνία εξαγωγής των σιτηρών με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ 'Οστιν νωρίτερα, δήλωσε επίσης ότι το έργο στο κοινό συντονιστικό κέντρο, στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίζεται εντατικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v