Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pfizer-BioNTech: Δοκιμές εμβολίου που αντιμετωπίζει και την υποπαραλλαγή Όμικρον BA.2

Το τροποποιημένο εμβόλιο κατά της Covid-19 αντιμετωπίζει τόσο τις αρχικές παραλλαγές όσο και την υποπαραλλαγή Όμικρον BA.2. Στοίχημα η παρασκευή εμβολίων ενάντια και στις κυρίαρχες υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5.

Pfizer-BioNTech: Δοκιμές εμβολίου που αντιμετωπίζει και την υποπαραλλαγή Όμικρον BA.2

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη ότι έχουν ξεκινήσει δοκιμές μεσαίου επιπέδου επί τροποποιημένου εμβολίου κατά της Covid-19 που αντιμετωπίζει τόσο τις αρχικές παραλλαγές όσο και την υποπαραλλαγή Όμικρον BA.2.

Το εμβόλιο βρίσκεται σε αρχική μελέτη επαλήθευσης (proof-of-concept) για τη συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων (https://bit.ly/3veWPKn).

Εκτιμάται ότι οι υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 από κοινού αποτελούν σχεδόν το 95% των υποπαραλλαγών που κυκλοφορούσαν στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ζήτησε τον περασμένο μήνα από τις εταιρείες να παρασκευάσουν εμβόλια που θα αντιμετωπίζουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5, οι οποίες είναι αυτήν την στιγμή οι κυρίαρχες, με στόχο να παρασχεθεί πιθανή ενισχυτική δόση το φθινόπωρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v