Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΚΟ: Διασώθηκαν 1.500 μετανάστες και αναζητούν λιμάνι στην Ιταλία

Επιβιβάστηκαν σε πλοία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της SOS Méditerranée και της SeaWatch αφού βρέθηκαν σε αυτοσχέδια σκάφη, σε σαπιοκάραβα, ακόμη και στη θάλασσα. Αυξημένες οι ροές σε σχέση με πέρυσι.

ΜΚΟ: Διασώθηκαν 1.500 μετανάστες και αναζητούν λιμάνι στην Ιταλία

Σχεδόν 1.500 μετανάστες που διασώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο περιμένουν πως θα μπορέσουν να αποβιβαστούν σύντομα σ' ένα λιμάνι, ανακοίνωσαν μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στο πλοίο Geo Barents των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επέβαιναν 659 άνθρωποι, καθώς και 387 στο Ocean Viking της SOS Méditerranée και 438 στο πλοίο SeaWatch3 της οργάνωσης SeaWatch.

Η SeaWatch ανακοίνωσε ότι οι ιταλικές αρχές επέτρεψαν στο πλοίο της να προσεγγίσει το λιμάνι του Τάραντα, στο «τακούνι της ιταλικής μπότας».

«Μεγάλη ανακούφιση, αλλά και ανησυχία: μας περιμένουν δύο ημέρες ταξιδιού, που σημαίνει επιπλέον δεινά γι' αυτούς που έχουν ήδη υποστεί πολλά», δήλωσε με λύπη η ΜΚΟ σε μήνυμά της στο Twitter.

Χιλιάδες μετανάστες έφτασαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Λαμπεντούζα και τη Σικελία, με αυτοσχέδια σκάφη ή αλιευτικά σαπιοκάραβα, ή διασώθηκαν στη θάλασσα από τις ΜΚΟ ή την ιταλική ακτοφυλακή.

Από την 1η Ιανουαρίου έφτασαν στην Ιταλία διά θαλάσσης 38.778 άνθρωποι, έναντι 27.771 την ίδια περίοδο του 2021 και 12.999 το 2020, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v