Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

British Airways: Επιστροφή στα κέρδη από την έναρξη της πανδημίας

Κέρδη €73 εκατ. προ φόρων το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι ζημίας €1,12 δισ. το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, συγκέντρωσε η μητρική της, ο όμιλος International Consolidated Airlines. Πώς το πέτυχε.

British Airways: Επιστροφή στα κέρδη από την έναρξη της πανδημίας

Η IAG πέτυχε κέρδη προ φόρων €73 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι ζημίας €1,12 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2021, όπως μεταδίδει ο Guardian όταν ίσχυαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πανδημίας.

Τα έσοδα εκτινάχθηκαν σε σχεδόν €5 δισ. τον Απρίλιο-Ιούνιο, έναντι €682 εκατ. το 2021 παρά το ταξιδιωτικό χάος στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου που οδήγησε την εταιρεία να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, Luis Gallego, δήλωσε:

«Το δεύτερο τρίμηνο επιστρέψαμε στα κέρδη για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας μετά από μια ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης σε όλες τις αεροπορικές μας εταιρείες».

Όπως άλλωστε πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, η βελτιωμένη απόδοσή της εταιρείας είναι συνέπεια σημαντικής αύξησης της χωρητικότητας, του συντελεστή φορτίου και της απόδοσης σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v