Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη Μικολάιφ

«Υπέστη μαζικούς βομβαρδισμούς σήμερα. Πιθανώς τους σφοδρότερους μέχρι στιγμής» έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης. Επίθεση από ουκρανικό drone στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη ανακοίνωσε η Μόσχα, διαψεύδει το Κίεβο.

Ουκρανία: Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη Μικολάιφ

Η πόλη Μικολάιφ στη νότια Ουκρανία έγινε στόχος μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών, πιθανώς «των σφοδρότερων» από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο, ο οποίος άφησε δύο νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Το Μικολάιφ υπέστη μαζικούς βομβαρδισμούς σήμερα. Πιθανώς τους σφοδρότερους μέχρι στιγμής» έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης Ολεκσάντρ Σενκέβιτς, σημειώνοντας ότι «ισχυρές εκρήξεις» ακούστηκαν δύο φορές κατά τη νύχτα από Σάββατο προς Κυριακή.

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιτάλι Κιμ, ανέφερε δύο θανάτους, ένα ζευγάρι αμάχων, σε αυτά τα πλήγματα.

Άλλοι βομβαρδισμοί έπληξαν τις περιοχές του Χάρκοβο (ανατολικά) και του Σούμι (βορειοανατολικά).

Ορισμένα κτίρια υπέστησαν ζημιές σε «μια σειρά εκρήξεων» στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της δεύτερης ουκρανικής πόλης, Ιγκόρ Τερέκοφ.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στην περιοχή Σούμι, η οποία έγινε στόχος «περισσότερων από 50 βομβαρδισμών» τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ντίμτρο Ζιβίτσκι.

Ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της περιοχής του Ντονέσκ, όπου η Μόσχα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων της, είπε ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς το Σάββατο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου τον πληθυσμό να εκκενώσει την περιοχή του Ντονέσκ στα ανατολικά της χώρας, οι πόλεις της οποίας γίνονται στόχος φονικών βομβαρδισμών, για να γλιτώσουν από τον «ρωσικό τρόμο».

Εκκένωση της περιφέρειας του Ντονέτσκ ζητεί ο Ζελένσκι από τους κατοίκους

Η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή γύρω από την ανατολική πόλη Ντονέτσκ, πεδίο σκληρών μαχών με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ομιλία του αργά το βράδυ, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι πρέπει να φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς.

Οι πόλεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, αποτελούν στόχο βομβαρδισμών των ρωσικών δυνάμεων.

“Έχει ληφθεί κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική εκκένωση της περιφέρειας του Ντονέτσκ”, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. “Παρακαλώ απομακρυνθείτε”, πρόσθεσε. “Σε αυτό το στάδιο του πολέμου, ο τρόμος είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας”.

Επίθεση της Ουκρανίας με drone στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σεβαστούπολης

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σήμερα το πρωί έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, δήλωσε ο Μιχαΐλ Ραζβοζάγιεφ, κυβερνήτης της πόλης που βρίσκεται στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

«Σήμερα το πρωί, Ουκρανοί εθνικιστές αποφάσισαν να μας καταστρέψουν την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου», που εορτάζεται στη Ρωσία, έγραψε ο Ραζβοζάγιεφ στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι drone προσέγγισε τον προαύλιο χώρο του αρχηγείου του Στόλου και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ατόμων από το προσωπικό του αρχηγείου.

Όλες οι εκδηλώσεις για την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου «ματαιώθηκαν για λόγους ασφαλείας», ανακοίνωσε ο Ραζβοζάγιεφ, ζητώντας από τους κατοίκους της Σεβαστούπολης να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους «εάν είναι δυνατόν».

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την εορτή αυτή σε όλη τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης μιας ναυτικής παρέλασης στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά), την οποία αναμένεται να παρακολουθήσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο για τέτοιο πλήγμα από την αρχή της επίθεσής τους στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ουκρανία αρνείται ότι επιτέθηκε στον ρωσικό στόλο στην Κριμαία

Η Ουκρανία αρνήθηκε σήμερα ότι επιτέθηκε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα στην Κριμαία, ένα χτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνθρωποι, σύμφωνα με τη Μόσχα, με την ουκρανική πλευρά να χαρακτηρίζει τις ρωσικές κατηγορίες «εσκεμμένη πρόκληση».

Οι ρωσικές κατηγορίες για «υποτιθέμενη ουκρανική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη» είναι «εσκεμμένη πρόκληση», δήλωσε ο Σεργκίι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης στην Οδησσό, σε βίντεο στο Telegram. «Η απελευθέρωση της κατεχόμενης ουκρανικής Κριμαίας θα γίνει με άλλο τρόπο, πολύ πιο αποτελεσματικό», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v