Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Συνάντηση διοικητή FAA-επιθεωρητών πτήσεων για επανέναρξη παραδόσεων Boeing 787

Ο σκοπός της επίσκεψης του διοικητή Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι να διασφαλίσει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι προϋποθέσεις υιοθέτησης των απαραίτητων μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας παραγωγής, σύμφωνα με τους κανόνες συναρμολόγησης αεροσκαφών.

ΗΠΑ: Συνάντηση διοικητή FAA-επιθεωρητών πτήσεων για επανέναρξη παραδόσεων Boeing 787

Ο υπηρεσιακός διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) θα συναντηθεί σήμερα με επιθεωρητές ασφάλειας των πτήσεων της υπηρεσίας του στη Νότια Καρολίνα, πριν ληφθεί η απόφαση για το αν η Boeing μπορεί να ξαναρχίσει τις παραδόσεις των αεροσκαφών 787 Dreamliner, μετά τα προβλήματα στην γραμμή παραγωγής που ανάγκασαν την εταιρία να σταματήσει τις παραδόσεις των αεροσκαφών του ίδιου τύπου τον Μάιο του 2021, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της FAA.

Ο σκοπός της επίσκεψης του υπηρεσιακού διοικητή της FAA Μπίλι Νόλεν “είναι να διασφαλίσει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η υπηρεσία του προς την Boeing, αναφορικά με την υιοθέτηση των απαραίτητων μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας παραγωγής, αλλά και των εγγυήσεων για την αυτονομία των εργαζομένων που πιστοποιούν την συμμόρφωση της εταιρίας με τους κανονισμούς στις γραμμές συναρμολόγησης των αεροσκαφών,” σύμφωνα με την FAA.

Την Παρασκευή, το Reuters μετέδωσε ότι η FAA έχει εγκρίνει το σχέδιο της Boeing για τις επιθεωρήσεις και τις τροποποιήσεις των αεροσκαφών ώστε να αρχίσουν οι παραδόσεις των αεροσκαφών 787 Dreamliner, επικαλούμενο τις δηλώσεις δύο πηγών που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση. Οι παραδόσεις των αεροσκαφών μπορούν να αρχίσουν ακόμη και μέσα στο μήνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν πηγές στο Reuters. Οι πηγές ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες επειδή οι αποφάσεις δεν είχαν δημοσιοποιηθεί, δηλώνοντας ότι η FAA ενέκρινε την πρόταση της Boeing που απαιτεί την πραγματοποίηση ειδικών επιθεωρήσεων ώστε να πιστοποιηθεί ότι το αεροσκάφος εκπληρώνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ότι όλες οι σχετικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Η Boeing ανέστειλε τις παραδόσεις των αεροσκαφών 787 αφού η FAA ανακοίνωσε τις ανησυχίες της σχετικά με την προτεινόμενη από την εταιρία μεθοδολογία πραγματοποίησης των επιθεωρήσεων. Στις 17 Ιουλίου, η Boeing ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν “πολύ κοντά” στην επανέναρξη των παραδόσεων των αεροσκαφών 787. Ωστόσο, πριν από την επανέναρξη των παραδόσεων αεροσκαφών, η FAA πρέπει ακόμη να εκδώσει το σχετικό έγγραφο πιστοποίησης της πλοϊμότητας των αεροσκαφών του αναφερόμενου τύπου.

Η FAA σημείωσε ότι ακόμη και αν οι παραδόσεις ξαναρχίσουν “θα επιθεωρήσει κάθε αεροσκάφος πριν από την έκδοση του πιστοποιητικού πλοϊμότητας. Το πρόσθετο μέτρο εποπτείας θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι η αναφερόμενη υπηρεσία να συγκεντρώσει ικανοποιητικά δεδομένα που να επιτρέπουν την ανάθεσή της και πάλι στην Boeing.”

Η FAA ανακοίνωσε ότι ο Νόλεν ζήτησε από τους αξιωματούχους της Boeing “να έχουν προετοιμάσει για σήμερα μία επικαιροποιημένη ενημέρωση για τα προγράμματα αυτά, όπως επίσης και για τη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης της Boeing, αναφορικά με τον εντοπισμό, αλλά και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων σε όλη τη διαδικασία παραγωγής.”

Η Boeing ανακοίνωσε την, Τετάρτη, ότι “θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με διαφάνεια με την FAA, αλλά και τους πελάτες μας για την επανέναρξη των παραδόσεων των αεροσκαφών 787”. Η κατασκευάστρια εταιρία αντιμετώπισε ζητήματα με την παραγωγή των 787 για περισσότερα από δύο χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η FAA ανακοίνωσε ότι “διερευνά προβλήματα στην παραγωγή” σε μερικά αεροσκάφη 787.

Στον απόηχο των δύο θανατηφόρων συντριβών αεροσκαφών 787 ΜΑΧ το 2018 και το 2019, η FAA δεσμεύτηκε για την πιο στενή διερεύνηση των διαδικασιών παραγωγής της Boeing, αλλά και για τη μεταβίβαση λιγότερων αρμοδιοτήτων στην εταιρία, σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης των αεροσκαφών.

Για το αεροσκάφος 787 Dreamliner, η FAA έχει εκδώσει δύο οδηγίες πτητικής καταλληλότητας για την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικών με την παραγωγή των αεροσκαφών, αλλά και αεροσκαφών επιχειρησιακής χρήσης ενώ εντοπίστηκε και ένα νέο πρόβλημα τον Ιούλιο του 2021.

Η Boeing είχε προχωρήσει σε επανέναρξη των παραδόσεων των αεροσκαφών τον Μάρτιο του 2021, έπειτα από παύση πέντε μηνών, πριν προχωρήσει στην διακοπή τους εκ νέου. Η έγκριση της Παρασκευής ήταν αποτέλεσμα μακρόχρονων συζητήσεων μεταξύ της εταιρίας και της FAA.

Ένα αεροσκάφος που κατασκευάστηκε για την American Airlines είναι πιθανό να είναι το πρώτο αεροσκάφος 787 που θα παραδοθεί από την Boeing από τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με πηγές. Η παράδοση του αεροσκάφους μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η American Airlines ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα, σε μία ενημέρωση για την κερδοφορία της, ότι αναμένει να παραλάβει εννέα αεροσκάφη 787 αυτή τη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων και δύο αεροσκαφών στις αρχές Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v