Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: «Δικαιολογίες» τα επιχειρήματα της Gazprom για την τουρμπίνα

Τίποτα δεν απαγορεύει την επιστροφή και εγκατάσταση της τουρμπίνας της Siemens στη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ.

Κομισιόν: «Δικαιολογίες» τα επιχειρήματα της Gazprom για την τουρμπίνα

«Δικαιολογίες» και «λάθη» χαρακτήρισε τα επιχειρήματα της Gazprom σχετικά με την αδυναμία παράδοσης φυσικού αερίου μέσω του NordStream1, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο Ερίκ Μαμέρ τόνισε ότι καμία δέσμη κυρώσεων της Ε.Ε. προς τη Ρωσία δεν απαγορεύει την επιστροφή και εγκατάσταση της τουρμπίνας της Siemens στη Ρωσία.

«Τίποτα δεν απαγορεύει την επιστροφή και εγκατάσταση της τουρμπίνας της Siemens στη Ρωσία. Οτιδήποτε άλλο λέγεται για το συγκεκριμένα θέμα είναι απλά και ξεκάθαρα λάθος. Ό,τι λέει η Ρωσία είναι βασικά μια δικαιολογία για να μην προμηθεύσει φυσικό αέριο στην ΕΕ», ανέφερε ο Ερίκ Μαμέρ. Σημείωσε, επίσης, ότι η πρόεδρος της Επιτροπής έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει τον «εκβιασμό» από την πλευρά της Μόσχας όσον αφορά την προμήθεια ενέργειας στην ΕΕ.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει υιοθετήσει έξι πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, βάσει των εξελίξεων στην Ουκρανία. Στόχος είναι να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση κατά της Ρωσίας όσο διαρκεί αυτός ο πόλεμος. «Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, η ΕΕ υιοθέτησε σειρά αποφάσεων που θίγει διάφορα είδη ρωσικών ορυκτών καυσίμων, όπως τον άνθρακα και το πετρέλαιο, όμως το φυσικό αέριο δεν είναι στο τραπέζι και δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες για πιθανές μελλοντικές κυρώσεις», πρόσθεσε ο Ερίκ Μαμέρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v