Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μασκ: Ξεκίνησε η αποκλιμάκωση του πληθωριστικού σοκ

Η τάση είναι καθοδική, το οποίο σημαίνει ότι περάσαμε το "ταβάνι" του πληθωρισμού, εκτίμησε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, Έλον Μασκ.

Μασκ: Ξεκίνησε η αποκλιμάκωση του πληθωριστικού σοκ

O ιδρυτής και CEO της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι βλέπει ενδείξεις πως ο πληθωρισμός έχει πιάσει ήδη «ταβάνι» θα αρχίσει να υποχωρεί διεθνώς.

Σε δηλώσεις που έκανε στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο κ. Μασκ τόνισε ότι το κόστος των πρώτων υλών και τα εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί η Tesla θα κινηθούν χαμηλότερα για τους επόμενους έξι μήνες. 

Επανέλαβε επίσης ότι αναμένει ήπια ύφεση, η οποία μπορεί να κρατήσει 18 μήνες. 

«Η τάση είναι καθοδική, το οποίο σημαίνει ότι περάσαμε το "ταβάνι" του πληθωρισμού» υπογράμμισε ο Μασκ στα γραφεία της εταιρείας στο Όστιν του Τέξας. «Πιστεύω ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί ραγδαία κάποια στιγμή στο μέλλον» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg. 

O ίδιος σημείωσε ότι η Tesla έχει μια αίσθηση για το που οδεύουν οι τιμές γιατί πολλές από τις παραγγελίες για τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή ενός Tesla πρέπει να γίνουν πολλούς μήνες πριν.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι οι προβλέψεις του αποτελούν απλά υποθέσεις και δεν είναι σε καμία περίπτωση βέβαιη γνώση, σημειώνοντας ότι οι μακροοικονομικές προβλέψεις αποτελούν «συνταγή για καταστροφή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v