Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρέη-ρεκόρ των Βρετανών σε εταιρείες ενέργειας

Χρωστάνε £1,3 δισ. κι ακόμη δεν μπήκε χειμώνας. Αν και τα καλοκαίρια οι οφειλές μειώνονται, φέτος το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 10%. Καμπανάκι για τους ψυχρούς μήνες που έχουν μπροστά τους.

Χρέη-ρεκόρ των Βρετανών σε εταιρείες ενέργειας

Τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ήδη χρέη-ρεκόρ 1,3 δισ. λιρών προς τους προμηθευτές ενέργειας τους κι ακόμη δεν μπήκε χειμώνας, όταν οι λογαριασμοί αναμένεται να αυξηθούν ξανά.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι καταναλωτές συνήθως δεν δημιουργούν χρέη στους παρόχους τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού - όταν η χρήση ενέργειας μειώνεται - περιορίζοντας το σοκ της υψηλότερης ζήτησης του χειμώνα. Ωστόσο, η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας έκανε αυτό το καλοκαίρι ακριβό και χτυπάει καμπανάκι για μια ακόμη μεγαλύτερη κρίση τους επόμενους ψυχρότερους μήνες.

Τα ενεργειακά χρέη των νοικοκυριών τον Ιούλιο ήταν υπερδιπλάσια από τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την υπηρεσία σύγκρισης τιμών Uswitch.com. Κάθε χρόνο από το 2018, όταν εισήχθη ένα ανώτατο όριο τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα χρέη των νοικοκυριών μειώνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όμως φέτος, το χρέος αυξήθηκε κατά 10% μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v