Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TUI: Στα ύψη η ζήτηση για διακοπές το υπόλοιπο καλοκαίρι

Η ταξιδιωτική βιομηχανία της Ευρώπης βλέπει ότι ο τερματισμός των περιορισμών της πανδημίας απελευθερώνει τη ζήτηση για διακοπές. Πώς κινούνται τιμές και κρατήσεις.

TUI: Στα ύψη η ζήτηση για διακοπές το υπόλοιπο καλοκαίρι

Η TUI δήλωσε ότι παραμένει σε τροχιά για κέρδη φέτος, με τις κρατήσεις και τις τιμές να φαίνονται ισχυρές για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ακόμη και αν οι Ευρωπαίοι υποφέρουν από το κόστος διαβίωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο αναμένει να αναφέρει «σημαντικά θετικά» κέρδη προ τόκων και φόρων για τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο, όπως επανέλαβε την Τετάρτη.

Η TUI με έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας είχε κέρδη 48 εκατομμυρίων ευρώ το δημοσιονομικό τρίτο τρίμηνο, προ δαπαπνών ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ λόγω διαταραχών στην εναέρια κυκλοφορία. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη περίπου 29 εκατ. ευρώ.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία της Ευρώπης βλέπει ότι ο τερματισμός των περιορισμών λόγω Covid απελευθερώνει τη ζήτηση για διακοπές. Οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταιρείες διακοπών αποκομίζουν κέρδη από τους υψηλούς ναύλους και τις τιμές των δωματίων, παρόλο που παλεύουν με ένα κύμα καθυστερήσεων και ακυρώσεων που συνδέονται με έλλειψη εργατικού δυναμικού σε ολόκληρη την περιοχή.

Η TUI είπε ότι οι μέσες τιμές είναι επί του παρόντος περίπου 20% πάνω από ό,τι ήταν πριν από τον κορωνοϊό, με τις κρατήσεις στο 90% του επιπέδου του καλοκαιριού του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v