Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με πλωτές μονάδες LNG οργανώνεται η Ευρώπη

Τουλάχιστον δύο τερματικοί σταθμοί κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Στόχος να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία και να αντικατασταθεί ο εφοδιασμός που διακόπηκε από τη Μόσχα.

Με πλωτές μονάδες LNG οργανώνεται η Ευρώπη

Τουλάχιστον δύο πλωτοί τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατευθύνονται προς την Ευρώπη τους επόμενους μήνες, καθώς η περιοχή επιδιώκει να αντικαταστήσει τον εφοδιασμό που διακόπηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Golar LNG μετατρέπει ένα δεξαμενόπλοιο LNG σε πλωτό τερματικό σταθμό που αναμένεται να ξεκινήσει την εισαγωγή φυσικού αερίου στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ιταλίας το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, δήλωσε η εταιρεία την Πέμπτη σε παρουσίαση. Το δεξαμενόπλοιο πουλήθηκε στον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου της Ιταλίας, Snam SpA, τον Μάιο. Ένα άλλο δεξαμενόπλοιο βρίσκεται είσης σε διαδικασία μετατροπής.

Η Excelerate Energy, εν τω μεταξύ, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πλωτός τερματικός σταθμός LNG της θα κατευθυνθεί στη Φινλανδία από την Αργεντινή μετά τις 31 Αυγούστου. Η εταιρεία υπέγραψε μια επιστολή πρόθεσης με την Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας αυτή την εβδομάδα για την κατασκευή μιας νέας πλωτής μονάδας που έχει προγραμματιστεί για παράδοση στο 2026.

Οι ανακοινώσεις έρχονται εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης εξοπλισμού για την παραγωγή LNG και την εισαγωγή του στην Ευρώπη, όπου οι χώρες σπεύδουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 45 πλοία σε όλο τον κόσμο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλωτές μονάδες εισαγωγής LNG, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Φυσικού Αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v