Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Ο Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Μπάιντεν τον Νοέμβριο

Για συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα. Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Κινέζου προέδρου στο εξωτερικό μετά από τρία χρόνια.

WSJ: Ο Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Μπάιντεν τον Νοέμβριο

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν το Νοέμβριο, μεταδίδει η Wall Street Journal. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Σι στη σύνοδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Ινδονησία στις 15 με 16 Νοεμβρίου. 

Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Σι στο εξωτερικό μετά από τρία χρόνια. 

Οι σχέσεις των δυο αντρών, που δοκιμάζονται επί μήνες λόγω και της στενής σχέσης του Πεκίνου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν επιδεινώθηκαν μετά και την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, θέμα που τέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας τουΜπάιντεν με τον Σι.

Στη συνομιλία, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε στον Κινέζο ομόλογό του ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας επίσημης διακήρυξης ανεξαρτησίας από την Ταϊβάν. Ο Κινέζος πρόεδρος διαμήνυσε από την πλευρά του στον Μπάιντεν ότι η Κίνα είναι απολύτως αντίθετη στην ανεξαρτητοποίηση της Ταϊβάν και στην παρέμβαση ξένων δυνάμεων. «Όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται» προειδοποίησε ο Σι τον Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ενστερνιστούν την αρχή της μιας Κίνας και να ενεργούν σύμφωνα με όσα λένε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v