Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Βρετανία εγκρίνει το εμβόλιο Moderna κατά της μετάλλαξης Ομικρον

Πρώτη χώρα που δίνει πράσινο φως στη νέα γενιά εμβολίων που έχει στόχο να προφυλάξει από την μεταδοτική μετάλλαξη που έχει κυριαρχήσει. Θα διατεθεί ως 4η δόση.

Η Βρετανία εγκρίνει το εμβόλιο Moderna κατά της μετάλλαξης Ομικρον

Η Βρετανία, η πρώτη χώρα που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στα τέλη του 2020, έδωσε τώρα το πρώτο πράσινο φως σε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο ώστε να στοχεύει στην μετάλλαξη Ομικρον.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) ενέκρινε το εμβόλιο που παρήγαγε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna ως αναμνηστική δόση για ενήλικες.

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) της Βρετανίας αναμένεται τώρα να εκδώσει σύντομα σύσταση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί το εμβόλιο στη χώρα.

Η απόφαση του MHRA βασίστηκε σε δεδομένα κλινικών δοκιμών που έδειξαν ότι το αναμνηστικό πυροδότησε «μια ισχυρή ανοσοαπόκριση» τόσο κατά της Omicron (BA.1), όσο και του αρχικού ιού του 2020.

Η Moderna είπε τον Ιούνιο, ότι τα δεδομένα έδειξαν ότι όταν χορηγήθηκε ως τέταρτη δόση, η προσαρμοσμένη στην παραλλαγή δόση δημιούργησε οκταπλάσια αντισώματα εξουδετέρωσης έναντι της Ομικρον. Δεν εντοπίστηκαν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια με αυτό το νέο σκεύασμα, πρόσθεσε ο οργανισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v