Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνονται οι κενές θέσεις εργασίας στη Βρετανία

Τα στοιχεία λειτουργούν υπέρ για όσους υποστηρίζουν ότι η οικονομία μπορεί να επιβραδύνεται υπό το βάρος της αύξησης του κόστους ζωής και του πληθωρισμού που είναι σε υψηλό 40 ετών.

Μειώνονται οι κενές θέσεις εργασίας στη Βρετανία

Οι κενές θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2020, καθώς η οικονομία δημιούργησε λιγότερες νέες θέσεις εργασίας, ένα πρώιμο σημάδι ότι η καυτή αγορά εργασίας της χώρας μπορεί να αρχίσει να... κρυώνει.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που επιδιώκουν να καλύψουν οι εργοδότες μειώθηκε κατά 19.800 σε 1,27 εκατομμύρια το τρίμηνο έως τον Ιούλιο, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 160.000 το δεύτερο τρίμηνο, 46% λιγότερο από το τρίμηνο έως τον Μάιο.

Τα στοιχεία λειτουργούν υπέρ για όσους υποστηρίζουν ότι η οικονομία μπορεί να επιβραδύνεται υπό το βάρος της αύξησης του κόστους ζωής και του πληθωρισμού που είναι σε υψηλό 40 ετών. Η Τράπεζα της Αγγλίας αυξάνει τα επιτόκια για να αποτρέψει ένα ανοδικό σπιράλ μισθών-τιμών και αναμένει ότι η ύφεση θα ανεβάσει την ανεργία στο 6% τα επόμενα τρία χρόνια από 3,8% τον τελευταίο μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v