Πάπας Φραγκίσκος: Κλείνει τον φάκελο των ερευνών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Έκρινε ελλιπή τα στοιχεία εναντίον του Καναδού καρδινάλιου Μαρκ Ουελέτ ο Ποντίφικας.

Πάπας Φραγκίσκος: Κλείνει τον φάκελο των ερευνών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Επικαλούμενος «έλλειψη επαρκών στοιχείων», ο Πάπας Φραγκίσκος απέκλεισε τη διενέργεια νέας έρευνας σε βάρος του Καναδού καρδινάλιου Μαρκ Ουελέτ, που έχει κατηγορηθεί στη χώρα του για σεξουαλική παρενόχληση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι.

Ο Μαρκ Ουελέτ, 78 ετών, πρώην αρχιεπίσκοπος Κεμπέκ, είναι σήμερα ο επικεφαλής της Συνέλευσης των Επισκόπων, ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς του Βατικανού. Το 2020 η Φ. υποστήριξε ότι την εποχή που ήταν ασκούμενη, μεταξύ 2008-2010, παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον καρδινάλιο αλλά και από έναν συνάδελφό της. Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στην επισκοπή του Κεμπέκ της συνέστησε τότε να απευθυνθεί στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος ανταποκρίθηκε αναθέτοντας στον κληρικό Ζακ Σερβέ να ερευνήσει την υπόθεση.

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε ο Σερβέ, ο Πάπας αποφάσισε να μη διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα σε βάρος του Ουελέτ. Η ανακοίνωση του εκπροσώπου, που είναι γραμμένη στα ιταλικά, περιλαμβάνει –γεγονός ασυνήθιστο– τη δήλωση που έκανε ο Σερβέ στον Ποντίφικα στα γαλλικά, όταν εκείνος επικοινώνησε μαζί του και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η έρευνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v