Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Δημοσκοπικό ντέρμπι, ακρο-δεξιό προβάδισμα

Σκληρή μάχη της κεντροαριστεράς με την άκρα δεξιά για την πρώτη θέση προαναγγέλλουν τα τελευταία γκάλοπ. Ωστόσο, η συντηρητική συμμαχία αθροίζει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, ενόψει της κάλπης στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ιταλία: Δημοσκοπικό ντέρμπι, ακρο-δεξιό προβάδισμα

Εξίσου πείθουν τους Ιταλούς ψηφοφόρους το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, πέντε εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ιταλική δημοσκοπική εταιρία GDC.

Πιο αναλυτικά, η νέα σφυγμομέτρηση δείχνει ότι οι «δημοκρατικοί» λαμβάνουν το 23,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η άκρα δεξιά το 23,4%.

Τρίτη πολιτική δύναμη στις δημοσκοπικές προτιμήσεις των Ιταλών αναδεικνύεται η Λέγκα, με ποσοστό 12,3%. Ακολουθούν το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 10,7% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το 7,5% της πρόθεσης ψήφου. Προς το παρόν, η νέα κεντρώα συμμαχία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον πρώην υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα δεν ξεπερνά το 5,1%.

Το 3,4% των ερωτηθέντων, τέλος, προτίθεται να στηρίξει την εκλογική συνεργασία της Ιταλικής Αριστεράς με τους Πράσινους (δυνάμεις που υπέγραψαν εκλογική συμπόρευση με την κεντροαριστερά).

Σύμφωνα και με σειρά άλλων δημοσκοπικών ερευνών, η συντηρητική συμμαχία (Λέγκα, Φόρτσα Ιτάλια και Αδέλφια της Ιταλίας) διατηρεί προβάδισμα άνω τρων δέκα ποσοστιαίων μονάδων επί της κεντροαριστεράς και των συμμάχων της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v