Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς έγκριση στις ΗΠΑ το νέο εμβόλιο Pfizer-BioNTech

Με στόχο να προστατεύει όχι μόνο από τη βαριά αλλά και από την ήπια νόσηση, το εμβόλιο πήρε τον δρόμο της έγκρισης από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Αντιμετωπίζει τόσο το αρχικό στέλεχος του ιού όσο και τις υποπαραλλαγές της Όμικρον.

Προς έγκριση στις ΗΠΑ το νέο εμβόλιο Pfizer-BioNTech

Την έγκριση της ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά των υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5 της μετάλλαξης Όμικρον για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών ζήτησε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) η Pfizer-BioNTech.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τη φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού ενάντια στις κυρίαρχες υποπαραλλαγές, γράφει το CNBC, καθώς αναμένεται νέο κύμα μολύνσεων δεδομένου ότι εξασθενεί η ανοσία από τον μέχρι τώρα εμβολιασμό και παράλληλα χαλάει ο καιρός και ο κόσμος θα κλειστεί πάλι σε εσωτερικούς χώρους.

Τα νέα εμβόλια θα στοχεύουν τόσο το αρχικό στέλεχος του ιού όσο και την Όμικρον, και οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα παράσχουν μεγαλύτερη προστασία απέναντι στη λοίμωξη αλλά και την ήπια ασθένεια.

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπίσουν τον ιό που πρωτοεμφανίστηκε στη Γιουχάν της Κίνας. Αν και εξακολουθούν να αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση, εντούτοις δεν παρέχουν ουσιαστική προστασία έναντι της λοίμωξης και της ήπιας συμπτωματολογίας.

Ο δρ Aσίς Τζα, συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του Covid, δήλωσε ότι οι νέες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στο κοινό έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v