Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Αποχωρεί από τα δημόσια πράγματα ο εμβληματικός Άντονι Φάουτσι

Επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα υγείας, πρόσωπο με σταθερή παρουσία και βαρύνοντα λόγο σε όλη την πανδημία και διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών για 40 χρόνια, αφήνει το πόστο στα 81 του.

Κορωνοϊός: Αποχωρεί από τα δημόσια πράγματα ο εμβληματικός Άντονι Φάουτσι

Ο κορυφαίος Αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Άντονι Φάουτσι ανακοίνωσε ότι στο τέλος του έτους θα παραιτηθεί από διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων στις ΗΠΑ (NIAID), θέση στην οποία βρίσκεται από το 1984, καθώς και από ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Ο Φάουτσι, 81 ετών, αναδείχθηκε σε εμβληματικό δημόσιο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, πολεμώντας από κορυφαία θέση την παραπληροφόρηση που έδινε και έπαιρνε, γράφει το CNBC. Η σταθερή προσήλωσή του στην επιστήμη, αμφισβητώντας τη χρήση υδροξυχλωροκίνης και τα γιατροσόφια που πρότεινε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τον έκανε σχεδόν διάσημο.

«Αποχωρώ από τη σημερινή θέση μου αλλά δεν αποσύρομαι, δήλωσε ο ίδιος. Μετά από δημόσια υπηρεσία 50 χρόνων, σχεδιάζω τα επόμενα βήματα στην καριέρα μου, καθώς έχω ακόμη πολλή όρεξη και πάθος για τη δουλειά μου»

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v