Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η British Airways χαμηλώνει τα φτερά της: 5.000 λιγότερες πτήσεις τον χειμώνα

Ψαλίδι στο 8% των πτήσεων μετ' επιστροφής για τον βρετανικό αερομεταφορέα, ήδη μετά από ένα καλοκαίρι ακυρώσεων. Οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω.

Η British Airways χαμηλώνει τα φτερά της: 5.000 λιγότερες πτήσεις τον χειμώνα

Περίπου 5.000 πτήσεις μετ' επιστροφής θα περικόψει η British Airways τον ερχόμενο χειμώνα, μετά την ακύρωση περίπου του 13% των δρομολογίων της αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και εκτεταμένων περιορισμών χωρητικότητας στο στο Χίθροου του Λονδίνου.

Ο αερομεταφορέας, που ανήκει στην IAG SA, ανακοίνωσε ότι προσαρμόζει το χειμερινό του πρόγραμμα, μεταξύ άλλων ενοποιώντας ορισμένες πτήσεις μικρών αποστάσεων. Οι περικοπές ανέρχονται περίπου στο 8% του χειμερινού προγράμματος.

Η εταιρεία θα ακυρώσει επίσης 629 πτήσεις μετ' επιστροφής έως τις 29 Οκτωβρίου, αφού το Χίθροου επέκτεινε το ανώτατο όριο των 100.000 επιβατών ημερησίως για να περιορίσει το χάος που κυριάρχησε τους τελευταίους μήνες εξαιτίας του ανεπαρκούς προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης, όπως δήλωσε ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου.

Περίπου το 80% των 120.637 πτήσεων της British Airways αυτό τον χειμώνα είναι μικρών αποστάσεων. Κορυφαίος προορισμός της θα είναι η Γενεύη, και ακολουθούν Άμστερνταμ, Βαρκελώνη και Εδιμβούργο, σύμφωνα με στοιχεία της Cirium που επικαλείται το Bloomberg.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη έχουν αντιμετωπίσει ελλείψεις προσωπικού, ωστόσο η British Airways έχει πληγεί περισσότερο μετά την απόλυση 10.000 εργαζομένων στην κορύφωση της πανδημίας. Ο αερομεταφορέας αναγκάστηκε να προσφέρει σε ορισμένα μέλη του προσωπικού αύξηση 13%, σε συμφωνία με τα συνδικάτα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απεργίας διαρκείας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πελάτες που επηρεάζονται από τις αλλαγές δρομολογίων μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικές πτήσεις ακόμη και με άλλο αερομεταφορέα, ή να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v