ΗΠΑ: Βούλιαξαν 12,6% οι πωλήσεις νέων κατοικίων τον Ιούλιο

Η πτώση είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα για το πώς η αγορά κατοικίας λυγίζει υπό το βάρος των υψηλών τιμών και του αυξημένου κόστους δανεισμού. Οι κατασκευές έχουν επιβραδυνθεί, οι αιτήσεις αγοράς κατοικίας μειώνονται.

ΗΠΑ: Βούλιαξαν 12,6% οι πωλήσεις νέων κατοικίων τον Ιούλιο

Βούτηξαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο στη σκιά της ανόδου των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια και της αύξησης στις τιμές των κατοικιών καθώς συνεχίζεται να πλήττεται η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Βούλιαξαν 12,6% οι νέες πωλήσεις υποχωρώντας στις 511.000 μονάδες τον προηγούμενο μήνα (μέγεθος εποχιακά προσαρμοσμένο), σύμφωνα με το υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις τοποθετούσαν τις νέες πωλήσεις στις 575,000 μονάδες, σε δημοσκόπηση του Reuters .

Το υπουργείο αναθεώρησε παράλληλα τα στοιχεία του Ιουνίου στις 585.000 μονάδες από 590.000 προηγουμένως.

Η πτώση των πωλήσεων του Ιουλίου είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα για το πώς η αγορά κατοικίας λυγίζει υπό το βάρος των υψηλών τιμών και του αυξημένου κόστους δανεισμού. Οι κατασκευές έχουν επιβραδυνθεί, οι αιτήσεις αγοράς κατοικίας μειώνονται και περισσότεροι αγοραστές αποχωρούν από τις συμφωνίες.

Τα αποθέματα αυξάνονται εν μέσω της διολίσθησης της ζήτησης, η οποία πιθανότατα θα ασκήσει πτωτική πίεση στις τιμές των κατοικιών τους επόμενους μήνες, αναφέρει το Bloomberg.

Υπήρχαν 464.000 νέες κατοικίες προς πώληση στο τέλος του μήνα, οι περισσότερες από το 2008. Ωστόσο, το 90% αυτών είτε ήταν ακόμη υπό κατασκευή είτε δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v