Μήνυμα Ντράγκι με πολλούς αποδέκτες ενόψει εκλογών

«Ο απομονωτισμός και ο προστατευτισμός δεν συμπίπτουν με το εθνικό συμφέρον. Η Ιταλία δεν ήταν ποτέ ισχυρή όταν αποφάσιζε να προχωρήσει μόνη. "Ναι" στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη», το διακριτικό πλην σαφές μήνυμα του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Μήνυμα Ντράγκι με πολλούς αποδέκτες ενόψει εκλογών

Μιλώντας στο πλαίσιο της «Διεθνούς Συνάντησης για τη Φιλία των Λαών» που πραγματοποιείται στο Ρίμινι, ο  Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στα κύρια σημεία της δράσης της κυβέρνησής του και στη σημασία της σταθερότητας και αξιοπιστίας για το μέλλον της Ιταλίας, υπογραμμίζοντας πως «η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε αποτελείται από κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και βιωσιμότητα της δημόσιας οικονομίας».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης απέφυγε συγκεκριμένες αναφορές στην προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία, αλλά θέλησε να υπογραμμίσει ότι «ο απομονωτισμός και ο προστατευτισμός δεν συμπίπτουν με το εθνικό συμφέρον της χώρας». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «η Ιταλία δεν ήταν ποτέ ισχυρή όταν αποφάσιζε να προχωρήσει μόνη» και ότι «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη και η Ευρώπη μια ισχυρή Ιταλία».

«Η πλειονότητα των Ιταλών περιμένει εδώ και καιρό να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις. Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχει μείζονα σημασία για την αξιοπιστία μας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε ότι η χώρα του στηρίζει ανεπιφύλακτα την Ουκρανία, «μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα», και ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει να τάσσεται, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, υπέρ της υιοθέτησης πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τέλος, καταχειροκροτούμενος υπογράμμισε ότι «στην κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησής του κύρια θέση είχαν και έχουν η στήριξη και η αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων, η παροχή νέων ευκαιριών στους νέους και η αύξηση της απασχόλησης», ενώ υπενθύμισε ότι «το δημόσιο έλλειμμα δεν αυξήθηκε και το δημόσιο χρέος της Ιταλίας συνεχίζει να μειώνεται».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v