Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Στροφή στα μέτρα για τον κορωνοϊό

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ήδη τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας για τους ερχόμενους, κρύους μήνες. Δίνουν έμφαση στην υποχρεωτική χρήση μάσκας. Τι γίνεται με την τέταρτη δόση του εμβολιασμού.

Γερμανία: Στροφή στα μέτρα για τον κορωνοϊό

Αν και ακόμη δεν έχει τελειώσει το καλοκαίρι και οι πολίτες και στη Γερμανία φαίνεται να έχουν ξεχάσει τον κορωνοϊό μετά από 2,5 σχεδόν δύσκολα χρόνια πανδημίας, εντούτοις η γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπ. Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ επανέρχεται με την εξαγγελία νέων μέτρων, τα οποία θα ισχύσουν από το φθινόπωρο σε όλη τη Γερμανία, με τα κρατίδια να διατηρούν ευχέρεια για κατά τόπους ειδικότερα μέτρα.

Τα νέα μέτρα που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο περιστρέφονται κυρίως γύρω από τη χρήση μάσκας. Έτσι από 1ης Οκτωβρίου και μέχρι και τις 7 Απριλίου του 2023, η χρήση μάσκας τύπου FFP2 καθίσταται υποχρεωτική σε όλες τις αεροπορικές πτήσεις, στις αστικές συγκοινωνίες και στα τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Υποχρεωτική μάσκα και για τα παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών και βέβαια για το προσωπικό δομών υγείας και γηροκομείων. Για την είσοδο σε νοσοκομεία και γηροκομεία επιστρέφει όμως και το υποχρεωτικό αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Λάουτερμπαχ: Νέο κύμα πανδημίας προσεχώς

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, όπως δήλωσε, αναμένει νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο και τον χειμώνα κι έτσι δεν αποκλείει ενδεχόμενη, προαιρετική επαναφορά σε κρατίδια της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε κλειστούς χώρους με κριτήρια που θα σχετίζονται με το εμβολιαστικό στάτους και τον ανώτατο αριθμό ατόμων που μπορούν να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους.

Ως προς τα εμβόλια,η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι οίκοι ευγηρίας υποχρεούνται να διορίσουν υπαλλήλους που θα μεριμνούν για τον εμβολιασμό και τον υγειονομικό έλεγχο των ανθρώπων που ζουν εκεί, με κονδύλια γύρω στα 1.000 ευρώ το μήνα ανά οίκο ευγηρίας για όσους αναλάβουν το πόστο αυτό.

Όσο για την τέταρτη δόση του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στους άνω των 60, αυτή δεν είναι υποχρεωτική στη Γερμανία. Ο Γερμανός υπ. Υγείας το συνιστά ωστόσο οι απόψεις των ειδικών ακόμη δεν συγκλίνουν. H Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμού STIKO το προτείνει στους άνω των 70 ή σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα με το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v