Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα για κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στη Wall Street

Οι εταιρείες είχαν τοποθετηθεί σε λίστα παρακολούθησης στις ΗΠΑ και θα τους απαγορευόταν η διαπραγμάτευση στη Νέα Υόρκη εάν δεν παρείχαν πρόσβαση σε αρχεία τους. Φαίνεται ωστόσο να «μαγειρεύεται» συμφωνία με Κίνας-ΗΠΑ.

Αλμα για κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στη Wall Street

Οι μετοχές των μεγάλων κινεζικών τεχνολογικών ομίλων που είναι εισηγμένες στη Νέα Υόρκη ανέβηκαν την Πέμπτη, εν μέσω ενδείξεων ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται κοντά στην επίλυση ενός μακροχρόνιου αδιεξόδου σχετικά με τους ελέγχους των κινεζικών εταιρειών.

Ο δείκτης Golden Dragon των κινεζικών εταιρειών που τελούν υπό διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ έκλεισε πάνω από 6%. Τίτλοι που συνδέονται με μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού Alibaba αυξήθηκαν κατά 8%, ενώ ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com και η μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο Baidu κέρδισαν 11% και 8% αντίστοιχα.

Κάθε μία από αυτές τις εταιρείες ήταν μεταξύ εκείνων που τοποθετήθηκαν πρόσφατα σε μια λίστα παρακολούθησης ξένων επιχειρήσεων εισηγμένων στις ΗΠΑ, στις οποίες θα απαγορευόταν η διαπραγμάτευση στη Νέα Υόρκη εάν δεν παρείχαν πρόσβαση σε αρχεία τους.

Οι κανόνες, που θεσπίστηκαν το 2020, έχουν βαθύνει τις εντάσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου, που δεν επιτρέπει στις ξένες ρυθμιστικές αρχές να επιθεωρούν τα στοιχεία από ελέγχους σε κινεζικές εταιρείες.

Όμως αυτή την εβδομάδα, τραπεζίτες ενημερώθηκαν για μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, έγγραψαν χθες οι Financial Times, αν και πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία και το χρονοδιάγραμμα δεν ήταν σαφείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v