Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Κρατικά σωσίβια ζητά ο γίγαντας χαλκού Maike

Η εταιρεία «υποφέρει από προσωρινές δυσκολίες στα logistics, τη μεταφορά και τις πωλήσεις προϊόντων λόγω εξάρσεων του Covid στην Κίνα», δήλωσε ο πρόεδρος He Jinbi. Έχει καθυστερήσει τις πληρωμές για ορισμένα φορτία.

Κίνα: Κρατικά σωσίβια ζητά ο γίγαντας χαλκού Maike

Η Maike Metals International Ltd., ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του χαλκού στην Κίνα, έχει ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την άμβλυνση των «δυσκολιών ρευστότητας» που την έκαναν να καθυστερήσει ορισμένες πληρωμές για τα φορτία, δήλωσε ο ιδρυτής της την Παρασκευή.

Η εταιρεία «υποφέρει από προσωρινές δυσκολίες στα logistics, τη μεταφορά και τις πωλήσεις προϊόντων λόγω εξάρσεων του Covid στην Κίνα», δήλωσε ο πρόεδρος He Jinbi σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Έχει καθυστερήσει τις πληρωμές για ορισμένα φορτία και, ως εκ τούτου, ορισμένοι προμηθευτές ακύρωσαν ορισμένες παραδόσεις, είπε.

Τα προβλήματα επηρεάζουν μόνο 10.000 έως 20.000 τόνους προμήθειας επεξεργασμένου χαλκού, που αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό μέρος στην εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας, είπε ο πρόεδρος. Η Maike εισάγει πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους εξευγενισμένου χαλκού ετησίως, είπε.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χαλκού. Το μέταλλο σημείωσε άνοδο 0,6% στα 8.175 δολάρια ο τόνος στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v