Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Αγοράστε εμπορεύματα τώρα, ανησυχήστε για την ύφεση αργότερα

Οι κίνδυνοι ύφεσης εκτός Ευρώπης φαίνονται «σχετικά χαμηλοί», σημειώνει η τράπεζα. Οι μετοχές θα μπορούσαν να δεχθούν χτύπημα, καθώς οι πρώτες ύλες καταγράφουν κέρδη, προβλέπουν οι αναλυτές.

Goldman Sachs: Αγοράστε εμπορεύματα τώρα, ανησυχήστε για την ύφεση αργότερα

Να επενδύσουν σε εμπορεύματα προτρέπει τους επενδυτές η Goldman Sachs, υποστηρίζοντας ότι οι πρώτες ύλες πρόκειται να ανακάμψουν, εν μέσω βαθιάς ενεργειακής κρίσης και των σφιχτών φυσικών θεμελιωδών μεγεθών.

«Οι οικονομολόγοι μας θεωρούν τον κίνδυνο ύφεσης εκτός Ευρώπης τους επόμενους 12 μήνες ως σχετικά χαμηλό», γράφουν σε σημείωμα αναλυτές όπως οι Sabine Schels, Jeffrey Currie και Damien Courvalin. 

«Οι μετοχές θα μπορούσαν να δεχθούν χτύπημα, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η Fed είναι πιο πιθανό να κάνει hawkish έκπληξη», ανέφερε η Goldman στο σημείωμα, το οποίο είχε τίτλο «Αγοράστε εμπορεύματα τώρα, ανησυχήστε για την ύφεση αργότερα». Πρόσθεσε: «Τα εμπορεύματα, από την άλλη πλευρά, είναι η καλύτερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για κατοχή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κύκλου όπου η ζήτηση παραμένει πάνω από την προσφορά».

Η Goldman Sachs προειδοποίησε ότι η πορεία μπορεί να μην είναι ομαλή, ειδικά εάν το δολάριο επεκτείνει τα κέρδη του, μια τάση που κάνει τα εμπορεύματα πιο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. «Αναγνωρίζουμε ότι το μακροοικονομικό τοπίο παραμένει προκλητικό και το δολάριο θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω βραχυπρόθεσμα», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v