Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιλότοι της Air France πιάστηκαν στα χέρια σε πτήση!

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης είχαν διαφωνία λίγο μετά την απογείωση και χτυπούσαν ο ένας τον άλλον. Τους χώρισαν αεροσυνοδοί. Τι αναφέρει η έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας και για συμβάντα ασφαλείας.

Πιλότοι της Air France πιάστηκαν στα χέρια σε πτήση!

Δύο πιλότοι της Air France τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς πιάστηκαν στα χέρια στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια της πτήσης Γενεύης-Παρίσι τον Ιούνιο, όπως δήλωσε αξιωματούχος της Air France την Κυριακή. Η πτήση συνεχίστηκε και προσγειώθηκε με ασφάλεια και η διαμάχη δεν επηρέασε το υπόλοιπο της πτήσης, είπε ο αξιωματούχος, τονίζοντας τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας για ασφάλεια.

Η ελβετική La Tribune ανέφερε ότι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης είχαν διαφωνία λίγο μετά την απογείωση και πιάστηκαν στα χέρια, χτυπώντας ο ένας τον άλλον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, το πλήρωμα καμπίνας επενέβη και ένα μέλος του πληρώματος πέρασε την πτήση στο πιλοτήριο με τους πιλότους, ανέφερε η έκθεση.

Η είδηση του καβγά προέκυψε όταν η γαλλική υπηρεσία αεροπορικών ερευνών BEA εξέδωσε μια έκθεση την Τετάρτη, λέγοντας ότι ορισμένοι πιλότοι της Air France δεν έχουν αυστηρότητα στην τήρηση των διαδικασιών κατά τη διάρκεια συμβάντων ασφαλείας.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε διαρροή καυσίμου σε πτήση της Air France από την Μπραζαβίλ της Δημοκρατίας του Κονγκό προς το Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2020, όταν οι πιλότοι άλλαξαν τη διαδρομή του αεροπλάνου αλλά δεν έκοψαν το ρεύμα στον κινητήρα ή δεν προσγειώθηκαν το συντομότερο δυνατό, όπως απαιτεί η διαδικασία διαρροής. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Τσαντ, αλλά η έκθεση της BEA προειδοποίησε ότι ο κινητήρας θα μπορούσε να είχε πάρει φωτιά.

Η υπηρεσία ανέφερε τρεις παρόμοιες περιπτώσεις μεταξύ 2017 και 2022 και είπε ότι ορισμένοι πιλότοι ενεργούσαν με βάση τη δική τους ανάλυση της κατάστασης, αντί με βάση τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v