Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως από FDA στα εμβόλια Moderna και Pfizer κατά της Ομικρον

Τα δύο επικαιροποιημένα εμβόλια στοχεύουν τη μετάλλαξη Ομικρον αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνουν την αρχική έκδοση του ιού. Ερχεται νέα εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

Πράσινο φως από FDA στα εμβόλια Moderna και Pfizer κατά της Ομικρον

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε σήμερα τα ανανεωμένα εμβόλια  της Moderna όσο και των Pfizer/BioNTech που στοχεύουν τις κυρίαρχες επί του παρόντος υποπαραλλαγές του κορωνοϊού Ομικρον BA.4/BA.5.

Και τα δύο επικαιροποιημένα εμβόλια περιλαμβάνουν την αρχική έκδοση του ιού στην οποία στοχεύουν όλα τα προηγούμενα εμβόλια.

Οπως επισημαίνει το Reuters οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια ακόμα ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού το φθινόπωρο.

Ο FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω και το Pfizer για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Θα χορηγείται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την αρχική σειρά εμβολιασμού ή την πιο πρόσφατη αναμνηστική δόση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει 105 εκατομμύρια δόσεις από τα ενημερωμένα εμβόλια της Pfizer και 66 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna. Η Pfizer δήλωσε ότι έχει κάποιες δόσεις έτοιμες για αποστολή άμεσα και μπορεί να παραδώσει έως και 15 εκατομμύρια δόσεις έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v