Πάρτι για τα εταιρικά ομόλογα στην Ευρώπη

Καταγράφηκαν τα περισσότερα και πιο εσπευσμένα deals μετά τον Μάιο, καθώς ορισμένες εταιρείες νιώθουν να στριμώχνονται. Η έκρηξη της αγοράς μπορεί να είναι βραχύβια, εν μέσω εκτεταμένης αστάθειας και ενόψει αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Πάρτι για τα εταιρικά ομόλογα στην Ευρώπη

Την πιο δραστήρια μέρα της εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες απόλαυσε σήμερα Τετάρτη η ευρωπαϊκή αγορά χρέους, με καταιγισμό εκδόσεων εταιρικών ομολόγων, γράφει το Bloomberg. 

Δεκαεννέα εταιρείες πραγματοποίησαν συναλλαγές στην πρωτογενή αγορά με ελάχιστο όγκο εκδόσεων ύψους 17,2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό από τις 24 Μαΐου, όταν 23 εκδότες συγκέντρωσαν 23,3 δισ. ευρώ.

Η άνοδος της δραστηριότητας στο τέλος του μήνα είναι σημάδι ότι ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο σύνηθες στάτους του, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο ζωντανές περιόδους στο ημερολόγιο της πρωτογενούς αγοράς -- αντίθετα με το βαρομετρικό χαμηλό των κρατικών ομολόγων τον Αύγουστο. Η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 75 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα μπορεί επίσης να επισπεύσει την έκδοση εταιρικών ομολόγων.

Πιθανή επικείμενη έκρηξη του πιστωτικού κινδύνου ωθεί ορισμένες εταιρείες να μην αφήσουν χαμένες ευκαιρίες για πώληση. Ο δείκτης κινδύνου χρεοκοπίας για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αυξήθηκε την Τετάρτη στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιουλίου, σε μια ένδειξη ότι φόβοι ζώνουν την αγορά καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του.

Οι γαλλικές Danone και Societe Generale, η Prologis, που διαθέτει βιομηχανικές αποθήκες στις ΗΠΑ και αλλού, και η εταιρεία catering Compass είναι μεταξύ όσων που εμπορεύτηκαν χρέη την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v