ΗΠΑ: Τρίτη εβδομάδα μείωσης των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Τα αιτήματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 5.000 σε 232.000 την εβδομάδα που έληξε στις 27 Αυγούστου. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους μιλούσε για 248.000 νέες αιτήσεις.

ΗΠΑ: Τρίτη εβδομάδα μείωσης των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν για τρίτη εβδομάδα σε χαμηλό δύο μηνών, υποδηλώνοντας υγιή ζήτηση για εργατικό δυναμικό, παρότι η οικονομική ανάπτυξη είναι συγκρατημένη.

Τα αιτήματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 5.000 σε 232.000 την εβδομάδα που έληξε στις 27 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους μιλούσε για 248.000 νέες αιτήσεις.

Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις για κρατικά επιδόματα αυξήθηκαν σε 1,44 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 20 Αυγούστου από 1,41 εκατομμύρια.

Το επίπεδο των νέων αιτήσεων για επίδομα υπογραμμίζει τη στενότητα στην ευρύτερη αγορά εργασίας. Μια ξεχωριστή έκθεση την Τρίτη έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν τον Ιούλιο, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί.

«Αυτά τα έγκαιρα στοιχεία δείχνουν ότι οι συνθήκες της αγοράς εργασίας δεν εξασθενούν δραματικά, με τις απολύσεις να μην έχουν ακόμη αυξηθεί με σταθερό τρόπο ως απάντηση στην αυστηροποίηση της Fed», δήλωσε σε σημείωμα η Rubeela Farooqi, επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στη High Frequency Economics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v