Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NASA: Δεύτερη αναβολή στην εκτόξευση του πυραύλου Άρτεμις

Λίγη υπομονή ακόμα πρέπει να δείξει το φεγγάρι, περιμένοντας να υποδεχτεί τους πρώτους Αμερικανούς αστροναύτες μετά από δεκαετίες. Διαρροή υδρογόνου ανέβαλε και τη σημερινή εκτόξευση του πυραύλου Aρτεμις, που όμως δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί.

NASA: Δεύτερη αναβολή στην εκτόξευση του πυραύλου Άρτεμις

Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μέρες, η NASA διέκοψε την αντίστροφη μέτρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη και ανέβαλε την προγραμματισμένη εκκίνηση της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του γιγαντιαίου πυραύλου νέας γενιάς Aρτεμις στη Σελήνη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η προσπάθεια εκτόξευσης του πυραύλου SLS και της κάψουλας Ωρίων αναβλήθηκε μετά τον εντοπισμό προβλήματος στον κινητήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν επιβιβαστούν οι αστροναύτες παρατηρήθηκε διαρροή υδρογόνου

Τα σχέδια προβλέπουν την εκτόξευση του πυραύλου SLS, που έχει συνολικό ύψος 209 μέτρων, από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα. Η μη επανδρωμένη κάψουλα Ωρίων θα πραγματοποιήσει δοκιμαστική πτήση έξι εβδομάδων γύρω από το φεγγάρι και θα επιστρέψει πίσω στη Γη.

Η εκτόξευση, που αναμένεται εδώ και πολύ καιρό, θα ενεργοποιήσει το διαστημικό πρόγραμμα Άρτεμις της NASA για πτήση από το φεγγάρι στον Άρη, ενώ διαδέχεται το θρυλικό πρόγραμμα Απόλλων (Apollo Program) των σεληνιακών διαστημικών αποστολών των δεκαετιών του 1960 και του 1970.

Η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης την προηγούμενη Δευτέρα τερματίστηκε ανεπιτυχώς, μετά τον εντοπισμό προβλήματος ψύξης σ' έναν από τους κινητήρες κεντρικού σταδίου, αναγκάζοντας τη Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ να προχωρήσει στην αναστολή της αντίστροφης μέτρησης για την εκτόξευση.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v