Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζαπορίζια: Χάθηκε η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης

Μόνο η εφεδρική γραμμή συνδέει τον πυρηνικό σταθμό με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρουν οι ειδικοί επιθεωρητές του ΟΗΕ. Εκτός λειτουργίας και πάλι οι τέσσερις κύριες γραμμές.

Ζαπορίζια: Χάθηκε η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στην Ουκρανία έχασε ξανά τη σύνδεση με την τελευταία εναπομείνασα κύρια εξωτερική γραμμή του δικτύου ηλεκτροδότησης, ωστόσο συνεχίζει να παρέχει ρεύμα μέσω εφεδρικής γραμμής, ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) σύμφωνα με το Reuters.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, που βρίσκονται τώρα στο εργοστάσιο επιτηρώντας τον πυρηνικό σταθμό, ενημερώθηκαν από το ουκρανικό προσωπικό ότι η τέταρτη επιχειρησιακή γραμμή 750 κιλοβόλτ του εργοστασίου ήταν εκτός λειτουργίας, όπως και άλλες τρεις νωρίτερα, ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Οι ειδικοί της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ενημερώθηκαν επίσης ότι εφεδρική γραμμή συνδέει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις με κοντινό θερμοηλεκτρικό σταθμό, διοχετεύοντας ηλεκτρική ενέργεια στο εξωτερικό δίκτυο. Η εφεδρική γραμμή μπορεί να παρέχει ισχύ και στο πυρηνικό εργοστάσιο, εάν χρειαστεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v